Psihiatria este o specialitate medicala ce poate fi definita ca o „disciplina de sinteza” prin care urmarirea si mentinerea sanatatii mintale – scopul sau principal – se obtin luand in considerare diversi factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Domeniul psihiatriei se extinde in multe alte specialitati medicale.

Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vieții unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber.

Astfel de tulburari sunt cauzate de interactiunea unor factori cu caracter complex, de natura biologica, sociala si spirituala, care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta. Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale. Notiunea de „boala mintala” trebuie sa intre in orbita biologiei si medicinei.

Examinarea statusului cognitiv, testarea neuropsihologica, analizele de laborator uzuale si imagistica ajuta la evidentierea cauzelor de boala psihica.

Echipa medicala AIS CLINICS & HOSPITAL

NumePrenumeSpecialitate medicalaGrad profesional
Amza AlinaPsihiatrieMedic specialist
BraileanuMihaiPsihiatrieMedic specialist

Preturi AIS CLINICS & HOSPITAL

ServiciuMedic specialistMedic primar
Pret RONPret RON
CONSULTATIE 220250
CONSULTATIE LA DOMICILIU 350350
CONTROL 115130
CONSILIERE PSIHIATRICA NESPECIFICA INDIVIDUALA SI FAMILIALA 150150
REFERAT ANTIDEMENTIALE/HANDICAP/PENSIE9090
CERTIFICAT A5 CU TIMBRU 120120
CERTIFICAT/ADEVERINTA7070
CERTIFICATE SPECIALE CU TIMBRU (adoptii) 175175