Psihiatria este o specialitate medicala ce poate fi definita ca o „disciplina de sinteza” prin care urmarirea si mentinerea sanatatii mintale – scopul sau principal – se obtin luand in considerare diversi factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Domeniul psihiatriei se extinde in multe alte specialitati medicale.

Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vieții unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber.

Astfel de tulburari sunt cauzate de interactiunea unor factori cu caracter complex, de natura biologica, sociala si spirituala, care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta. Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale. Notiunea de „boala mintala” trebuie sa intre in orbita biologiei si medicinei.

Examinarea statusului cognitiv, testarea neuropsihologica, analizele de laborator uzuale si imagistica ajuta la evidentierea cauzelor de boala psihica.

ServiciuDr. AMZA ALINA
Pret Ron
ADEVERINTA LIBERA PRACTICA INNOIRE 150
ADEVERINTA LIBERA PRACTICA NOU 140
CERTIFICAT A5 CU TIMBRU 300
CERTIFICAT/ADEVERINTA/REFERAT MEDICAL 150
CERTIFICATE SPECIALE CU TIMBRU (adoptii) 250
CONSILIERE PSIHIATRICA
CONSILIERE PSIHIATRICA NESPECIFICA INDIVIDUALA SI FAMILIALA 84
CONSILIERE PSIHOEDUCATIONALA PREVENTIVA
CONSULTATIE 450
CONSULTATIE LA DOMICILIU 600
CONTROL 225
PSIHOEDUCATIE
REFERAT ANTIDEMENTIALE 120
REFERAT HANDICAP 150
REFERAT PENSIE 100
REFERAT PRELUNGIRE CONCEDIU Medical 10
VIZITA LA DOMICILIU 300